Tøybleier innlegg

Mikrofiber kan brukes etter første vask og absorberer godt med en gang.
Bambus/Hamp/Bomulls Innleggene kan gjernes brukes etter første vask, men da må man skifte oftere i starten. De absorberer best etter ca. 6-8 vask, og fungerer best når de er vasket inn.

I en lommebleie/cover/alt i 2 tøybleie trenger man feks 1 x prefold innlegg, eller 2 x medium innlegg.

Geffenbaby hamp innlegg til tøybleier

Geffenbaby Hamp prefold og brettebleie innlegg:

Geffenbaby hamp jersey/fleece innlegg:

Nyfødt: Kan brukes i alle størrelser

Medium: Kan brukes fra størrelse Medium og oppover

Plus/Large: kan brukes i Large bleier eller brettes i mindre bleier for mer absorbering.

Engangsinnlegg:

Tørrstump innlegg

Bambus innlegg

Kombinasjonsinnlegg

BOMULL:

Mikrofiber innlegg:

Mikrofiber kan brukes etter første vask og absorberer godt med en gang.

Informasjon om de forskjellige typer tøybleie innlegg

Mikrofiber innlegg tøybleier

Mikrofiber: 

Mikrofiber innlegg absorberer bra fra første vask og trenger ikke vaskes inn. Mikrofiber brukes gjerne til de minste barna og som ekstra innlegg til større og store barn. Legg mikrofiber innlegget øverst av innleggene fordi de har den egenskapen at de absorberer hurtig. Mikrofiber skal ikke legges rett mot huden men inni en lomme eller evt. bruk en fleece liner eller engangsinnlegg over.

Mikrofiber kan gi svampe effekt og lekkasjer til store barn som sitterpå rompa så det anbefales ikke å bruke kun mikrofiber men kombinere dette med andre innlegg til større barn. Til de minste er dette ikke noe problem. Mikrofiber vil absorbere dårligere når de er godt brukt i forhold til f.eks. bambus som absorberer bedre og bedre.

Bambus innlegg til tøybleier

Bambus: 

Finnes i flere ulike typer. Eks. Bambus velour, bambusfrotte, bambus french terry og bambus fleece(rangert etter absorbering hvor bambus fleece absorberer mest). Bambus innlegg må vaskes inn og absorberer best etter 8 gangers vask. Bruk de gjerne før de er vasket inn men husk at man må skifte litt oftere i starten.

Innlegg som absorberer mye absorberer ofte også tregere slik at det er lurt å legge de nederst i tøybleien med f.eks. et lite mikrofiber innlegg øverst som kan absorbere  hurtig. Opplever man at det blir lekkasjer i tøybleien uten at innleggene er kliss våte er årsaken ofte at innlegget ikke absorberer hurtig nok og det løses fint ved bruk av mikrofiber øverst, en liten frotte klut eller bambus frotte innlegg(den typen som ligner litt på håndkle stoff). Jo tettere stoffet er vevet desto saktere vil det absorbere, men større mengder. 

Innlegg i 100% bambus lages ikke da bambus alene ikke blir så sterkt og vil fort vaskes i stykker. Ofte er det blandet med f.eks. bomull 30% og bambus 70% eller lignende for at de skal holde i vask og bruk. 


Bambus innlegg kan legges rett mot huden til barnet.

Hamp innlegg til tøybleier

Hamp:

Hamp er det materialet som absorberer best av tøybleie innleggene. Hamp absorberer saktere enn mikrofiber og bambus så det skal ligge nederst av innleggene i tøybleien. Brukes gjerne til "stortissere" og i nattbleier som ekstra innlegg. Man får økt absorbering i bleien uten at det blir for tykt.

Ofte er hamp innleggene litt stivere enn f.eks. bambus slik at det ikke er så godt å legge det nærmest huden og rett i tøybleien. Unntaket her er Geffen Baby produktene da de blander hamp med bomullsjersey(t-skjorte lignende stoff). Hamp blandes av samme årsak som bambus for at det skal bli sterkere med f.eks. økologisk bomull. Ofte 60% hamp/40% for at de ikke skal bli for stive og tåle bruk og vask. 

Hamp innleggene bør vaskes alene de første gangene grunnet oljen i hampen slik at de ikke tetter f.eks. lommebleiene. Hamp innleggene absorberer best etter 8 vask, men brukt de gjerne før og skift oftere i starten. 

Totalsum:
    Til kassen