Hvordan vasker man tøybleier

Tøybleier til tørk Ittibitti tøybleier

Tøybleier vaskes på 60 grader. Før selve hovedvasken kan man sette på en "kaldskylling" som ikke har grader. Dette for å skylle gjennom tøybleiene før selve vasken. Bruk det vaskemiddel du ønsker og ellers bruker på baby/barnetøy. Her er noen alternativer hos LilleGull LINK  Husk å ikke bruke det korteste programmet vi ønsker at tøybleiene skal bli vasket skikkelig så et langt bomullsprogram/hygiene program er det beste da dette når helt opp til 60 grader (korte hurtigprogram når faktisk ikke alltid helt opp).

For å fjerne avføring kan man legge engangsinnlegg i tøybleiene - innlegget med avføring fjernes da før vask. Popolini engangsinnlegg på rull er fint i den perioden hvor den ikke er fast. LINK

Senere kan man bruke det engangsinnlegg man liker/ønsker. Det finnes flere forskjellige hos lillegullbleier. Når baby er liten trenger man ikke bruke engangsinnlegg da morsmelbæsj skylles veldig lett ut hvis man tar en kaldskylling først. Et annet alternativ er å montere dusj på do/vask og spyle av tøybleiene ned i do. Det finnes også vaskbare innlegg som gjør at avføring ikke setter seg så godt som Little Lamb sine fleece innlegg.

Man skal ikke bruke skyllemiddel til tøybleier og tøybleie innlegg. Skyllemiddel ødelegger den vanttette og pustende polyester pulen som mange tøybleier er laget av og gjør de utette. Formsydde og innlegg vil også absorbere dårlig. Hvis man ønsker at tøybleiene skal være myke er trikset å ikke tørke der det er for varmt slik at de tørker for hurtig, også gnukker man litt før man tar tøybleien på. Har man tørketrommel kan man tromle de myke i 10-15 minutter.

Tøybleier oppbevares tørt mens de venter på vask, pga strikker skal de ikke legges i vann. Hvis nattbleiene er veldig konsentrert av urin(den sitter jo lenger på) kan denne evt skylles og henges til tørk).

Tøybleier og innlegg i naturmaterialer som bomull og bambus må vaskes inn før det absorberer fullt ut. Bruk gjerne tøybleiene og innleggene etter en vask men skift ofte i starten. Innlegg av mikrofiber og bleietrekk trenger kun en vask før bruk, og mikrofiber absorberer fullt ut fra første bruk.

Sola er fantastisk når det gjelder flekkfjerning av tøybleier. Heng de våte ut med innsiden mot sola.

Lurer du på noe? Dere finner meg også på Facebook: LilleGull Tøybleier Fan Page

Totalsum:
    Til kassen